Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                   Λαμία, 18.5.15
Πλ. Διάκου
Εργατικό Κέντρο
Γρ. ΕΛΜΕ ( 1ος όρ. )
35100 ΛΑΜΙΑ


               Δελτίο Τύπου

H σύσταση του Νομαρχιακού Τμήματος Φθιώτιδας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  έχει σκοπό να συντονίσει τους αγώνες των εργαζομένων, οι οποίοι  λόγω των μνημονιακών επιλογών έχουμε στερηθεί  τα αυτονόητα σε μια δημοκρατία.  Θα είμαστε παρόντες σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις όλων των εργασιακών  χώρων, που αγωνίζονται -στις νέες πρωτόγνωρες  κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες-  να κρατήσουν ζωντανό το κοινωνικό κράτος.    

Στα πλαίσια αυτά εκφράζουμε  τη συμπαράστασή μας  στον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και στηρίζουμε  την 24ωρη Πανελλαδική-Πανυγειονομική Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη 20-05-2015.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας της ΑΔΕΔΥ καλεί τα Δ.Σ. των σωματείων να ενημερώσουν και να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους για συμμετοχή στη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου καθώς και στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια  που προγραμματίζει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας και Κέντρων Υγείας και άλλοι φορείς του νομού μας.
Καλούμε όσους υπαλλήλους δεν εργάζονται να πάρουν μέρος στο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά στο Νοσοκομείο, που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, την Τρίτη 19.5.15 και ώρα 08.00-09.00 το πρωί.
Στηρίζουμε επίσης στον αγώνα των συνταξιούχων και καλούμε στη συγκέντρωσή τους την Τετάρτη 20.5.15 στις 11.00, στον ΕΟΠΥΥ.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα κατανοούμε ότι για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας χρειάζεται η κινητοποίηση όλων των εργαζομένων αλλά και η αφύπνιση ολόκληρης της κοινωνίας.

      Αγωνιζόμαστε για :
·         Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους
·         Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ
·         Κατάργηση μνημονιακών πολιτικών για συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ 
·         Εξόφληση δεδουλευμένων
·         Ανάκτηση μισθολογικών απωλειών, που ήταν αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών
·         Προστασία των συντάξεων      
                           Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ    
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου