Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση για το επίδομα των 176 ευρώ


Αριθμ. Πρωτ: 99

Λαμία, 26 .4. 2013

 

ΠΡΟΣ

Μέλη μας
 
 

ΘΕΜΑ :  « Ανακοίνωση για το  επίδομα των 176 ευρώ»

 

Πιστεύουμε ότι το επίδομα των 176 ευρώ το δικαιούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί και γι΄αυτό το διεκδικήσαμε..

H απόφαση για  την καταβολή των αναλογούντων χρημάτων σε όλους τους συναδέλφους, πρέπει να είναι  πολιτική, όπως  πολιτική ήταν και  η  απόφαση να  μην δοθούν .   Πολιτική  είναι  και κάθε   απόφαση για  καταβολή   ή  περικοπή  επιδομάτων, δώρων , μισθών κλπ. Αυτό είναι  αυτονόητο σε μια ισόνομη και δημοκρατική πολιτεία.

        Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να παρακολουθήσουμε δικηγορικό-δικαστικές διελκυστίνδες.  Μετά την εκδίκαση υποθέσεων βγήκανε θετικές αποφάσεις για κάποιους συναδέλφους Α/θμιας και B/θμιας εκπαίδευσης του Ν. Φθιώτιδας και άλλων περιοχών, οι οποίοι και  έλαβαν αναδρομικά χρηματικά ποσά. Αντίθετα για κάποιους άλλους οι αποφάσεις ήταν αρνητικές. Προκύπτουν επίσης εύλογα ερωτήματα για το ότι κάποιες υποθέσεις οδηγήθηκαν από το Δημόσιο  σε Εφετείο και κάποιες άλλες όχι.

Οφείλουμε και νιώθουμε ότι  πρέπει  να πάρουμε θέση, ως συνδικαλιστικός φορέας, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση αυτή και να αποδοθούν τα χρήματα σε όλους τους συναδέλφους.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, να δώσουν μια εξήγηση σε όλους εκείνους τους συναδέλφους των οποίων η αγωγή απορρίφθηκε και μάλιστα ως «απαράδεκτη», διότι το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό και παίρνει διαστάσεις πολιτικές και ηθικές.

 Καλούμε   τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναδείξουν το θέμα και να πάρουν πρωτοβουλίες για τη δικαίωση όλων των συναδέλφων.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ  ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ .

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ’ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ.

ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ .

 

           Είμαστε στη διάθεσή σας , να βοηθήσουμε.

 

 

 

ΓΙΑ  ΤΟ  Δ. Σ.

 

 

 

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

          ΒΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                 ΓΚΟΡΤΣΑΛΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου